2020 embert próbáló év volt. Sajnos az élet minden területét érintette a vírus, a családokat, munkát, szórakozást és a mi imádott focinkat🏈 sem kímélte. De látszódik a fény az alagút végén, 2021 a fejlődés éve lesz, mind társadalmilag és a Titans🛡️ háza táján is. Fejlődésre lesz lehetőség minden játékosunk számára, mivel magyar viszonylatban ritkaság, ha minden posztnak saját posztedzője van, de ezt büszkén mondhatjuk, hogy idénre elértük. Másodikként ismerkedjetek meg a mindig laza és energetikus elkapóedzőnkkel, akin a legjobban áll a napszemüveg a februári 5 fokos edzéseken, volt Tight Endünkel, Lányi Tamással! 🕶️
𝐌𝐮𝐭𝐚𝐭𝐤𝐨𝐳𝐳 𝐛𝐞 𝐩á𝐫 𝐬𝐳ó𝐛𝐚𝐧!
Lányi Tamás vagyok, házas, kutyás és tősgyökeres 3. kerületi lakos. Az államigazgatásban dolgozom, korábban voltam hivatásos katonatiszt is a Magyar Honvédségben, ahonnan 2019-ben szereltem le.
𝐇𝐨𝐠𝐲 𝐣ö𝐭𝐭 𝐚 𝐟𝐨𝐜𝐢, 𝐦𝐢ó𝐭𝐚 𝐜𝐬𝐢𝐧á𝐥𝐨𝐝, 𝐡𝐨𝐥 é𝐬 𝐦𝐢𝐭 𝐣á𝐭𝐬𝐳𝐨𝐭𝐭á𝐥?
2004-ben még gimnazistaként egyik délután elkezdtem nézni egy Steelers-Chargers mérkőzés ismétlését a Sport Tv-n. Azonnal megtetszett a sport, rögtön végignéztem az egész meccset, noha akkor még semmit sem értettem a szabályokból. Egyébként azóta drukkolok a Steelersnek 😃. A következő szezonokban folyamatosan követtem az NFL meccseket, valamint kezdtem megérteni a szabályokat is az internet segítségével. 2007-ben az egyik mérkőzés alatt beolvasták a kommentátorok, hogy játékosokat vár a Budapest Giants. Így kerültem oda először 2007 őszén. Később a Junior bajnokság után összeolvadtunk a Budapest Black Knights-szal, utána pedig Budapest Titans néven folytattuk. 2008-ban végigjátszottam kezdő TE-ként a junior bajnokságot. Utána 2009 tavaszán a Titans II-vel szerepeltem a Divízió II-ben (ha jól emlékszem, akkor az első osztályt még nem HFL-nek hívták, hanem Divízió I-nek 🙂 ). Sajnos a bajnokság során a Szombathely elleni meccsünkön egy szerencsétlen sérülést szenvedtem el. Miközben blokkoltam, a lábamra esett az egyik fal, és eltörte a bokámat és a szárkapocscsontomat több helyen. Csak műtéti úton lehetett helyrehozni a sérülést. 2009 év végére sikerült csak felépülnöm, vagyis inkább megtanulnom újra normálisan járni. Ekkor pedig már jött az érettségi, majd a katonai pálya, így nem folytattam a játékot, de az NFL-t és a magyar amerikai futballt folyamatosan követtem.
𝐌𝐢é𝐫𝐭 𝐬𝐳𝐞𝐫𝐞𝐭𝐧é𝐥 𝐞𝐝𝐳ő𝐬𝐤ö𝐝𝐧𝐢, é𝐬 𝐦𝐢é𝐫𝐭 é𝐩𝐩𝐞𝐧 𝐚 𝐭𝐢𝐭á𝐧𝐨𝐤𝐚𝐭 𝐯á𝐥𝐚𝐬𝐳𝐭𝐨𝐭𝐭𝐚𝐝?
Folyamatosan szerettem volna visszatérni, de katonaként a szolgálati elfoglaltságaim miatt nem volt rá időm. A leszerelés után elkezdtem aktívabban keresni a lehetőséget, hogy visszatérhessek. A feleségem viszont nagyon féltett egy újabb súlyos sérüléstől, ezért végül azzal a céllal kerestem meg Krisztiánt, hogy visszajöjjek a csapatot valamilyen formában segíteni. Először még nem az edzősködés volt a célom, inkább szervezésbeli segítség, toborzás és hasonlók, mivel ilyen jellegű a munkám is. Végül Krisztián vetette fel, hogy edző is lehetnék, mert arra is szüksége van a csapatnak. Egyből kaptam az alkalmon, és nagy örömömre elkezdhettem dolgozni az elkapókkal. Hatalmas szerencsém volt, mert nem sokkal azelőtt csöppentem újra bele az egészbe, hogy az AFWB által NFL játékosok látogattak Magyarországra (A képen Todd Gurley-vel szelfizek 😉 ). Hatalmas élmény volt velük személyesen találkozni, beszélgetni és rengeteget tanulni tőlük. Később Krisztiántól kaptam egy remek lehetőséget, és 2020 szeptemberében az egyesület támogatásával elkezdhettem az amerikai futball sportoktató képzést a Testnevelési Egyetem szervezésében.
𝐌𝐢𝐤 𝐚 𝐜é𝐥𝐣𝐚𝐢𝐝, 𝐦𝐢𝐧𝐭 𝐞𝐝𝐳ő, 𝐦𝐢 𝐚 𝐟𝐢𝐥𝐨𝐳ó𝐟𝐢á𝐝?
Két alapvető célom van. Az első, hogy a meglévő játékosállományból kihozzam a lehető legtöbbet, fejlesszem őket. A második, hogy tovább növeljük a játékosaink számát, ezen keresztül pedig népszerűsítsük az egész sportot Magyarországon. Természetesen szeretnék meccseket és bajnokságokat is nyerni, de amennyiben azt látom, hogy a játékosok fejlődnek, jó a hangulat az edzéseken, ahol kellemesen és hasznosan elfáradnak, valamint egyre több új nevet és arcot kell megjegyeznem, akkor azt mondhatom, hogy elégedett vagyok. Filozófiám, hogy a kemény munka mindig kifizetődik, és amennyit beleraksz, annyit tudsz kivenni is. Próbálom eszerint végezni én is a munkámat.
𝐌𝐢𝐭 𝐯á𝐫𝐬𝐳 𝐞𝐥 ö𝐧𝐦𝐚𝐠𝐚𝐝𝐭ó𝐥 é𝐬 𝐚𝐳 𝐞𝐥𝐤𝐚𝐩ó𝐤𝐭ó𝐥?
Magamtól is ugyanazt várom el, mint a játékosoktól, hogy minden területen folyamatosan fejlődjek, és ezért a fejlődésért tegyek/tegyenek meg mindent.📈