A flag football (flagfoci) az amerikai football egy ütközés mentes változata, ahol minden játékos egy övet visel a derekán és ezen vannak kétoldalt a zászlók (flag) innen is kapta a sportág a nevét. A zászlók arra szolgálnak, hogy ezt letépve a másik játékosról imitáljuk a szerelést (tackle-t), így kivéve a játékból az ütközéseket és a sérülés lehetőségét. Azonban maga a játék menete nagyrészt megegyezik az amerikai futballal így az ütközéseken kívül minden amiért szerethető a sportág az megtalálható itt is.

Miért érdemes elkezdeni a flag football-t?

A flag football egy biztonságos játékélményt szolgál kortól, nemtől és testalkattól függetlenül és mivel egy kontakt nélküli sportról beszélünk koedukált csapatokban is játszható. Csapatsportágából adódóan a sporttal fejleszthető a kooperációs és kommunikációs készségek a fegyelem és magabiztosság, valamint az agilitás, labdaérzék és az amerikai football alapvető mozgás kultúrájával is megismerkedhetnek a játékosok.

Kiknek ajánljuk a flag football-t? 

Mivel a flag football-ban nem megengedett a fizikai kontakt ezáltal már kiskorban is egy kiváló sportág lehet nemtől függetlenül. Azonban nem csak a fiatalok számára lehet ez a sport egy tökéletes választás, hanem felnőtteknek is, akiket érdekel az amerikai football, azonban a fizikai kontaktok miatt nem kezdtek bele a sportágba. 

Ha elnyerte a tetszésedet ez a különleges sportág és szeretnéd kipróbálni várunk szeretettel a Budapest Titans csapatába, ahol már 9 éves kortóll kezdve nemtől és testalkattól függetlenül lehet kipróbálni, hiszen lehet szabadidősportként vagy versenysportként is űzni, ez csak rajtad múlik.

További információkért keress minket bátran bármely social media felületünkön vagy írj nekünk e-mailt az info@titans.hu-ra! 

Írta: Sárközi Ádám