1-2-3 TITÁNOK! 🧡
1-2-3 GYŐZELEM! 💙
Vasárnap a Crushers ellen játszottunk wild card kör-mérkőzést történetünk első HFL-idényében, és sikerrel vettük az akadályt.
Diósdon 30–14-re győztük le a szombathelyieket, így az elődöntőbe jutottunk, amelyben az alapszakaszgyőztes Budapest Wolves lesz az ellenfelünk.
De ne rohanjunk annyira előre – még ha sok időnk nincs is addig, szombaton már ismét pályára lépünk –, előbb lássuk, hogyan értékelte csapatunk védőkoordinátora, Les Szeredi a rájátszás első fordulóját:
„A mérkőzés tökéletesen megmutatta, miről szól az amerikai foci. Amelyik csapat több playt mutat be és kevesebb hibát követ el, az nyer.
Nem voltunk hibátlanok, de talán egy kicsivel kevesebbet rontottunk, mint a Crushers, a támadóink pedig többet voltak a pályán. Erős ellenféllel álltunk szemben, de arra készültünk, ha elvégezzük a saját feladatunkat, sikerrel vesszük az akadályt. Elvégeztük.”
Persze, nem mehetünk el szó nélkül a defense mellett sem, hiszen szinte futószalagon szállította az irányítóink
(mikor Fábián Krisztián, mikor Quevin Redding) kezébe a labdákat, hat interception – közte egy pick six Madarász Attila jóvoltából – mellett egy fumble-t is kiharcolt.
„A védelem irányítása a fő feladatom, és örömmel mondhatom, a szezon első meccsén látottak és a mostani teljesítmény között ég és föld a különbség – dicsérte alakulatát Szeredi. – Magyarországon jellemző, hogy amikor az ellenfél támad,
inkább óvatosan csak leütni próbálják a labdát.
Mi agresszívan játszunk, úgy gondolkodunk, az nem az ő labdájuk, hanem a miénk, ezért megtámadjuk. Legyen interception, legyen fumble! Morgó /Deák Gergely – a szerk./ is az egyik játékban éppen úgy tépte ki az ellenfél kezéből a labdát, ahogyan azt tanítjuk!”
Amikor pedig a wild card meccs talán legkiválóbb teljesítményét nyújtó (és szerencsére azért volt verseny ezért a címért), három interception mellett egy-egy sikeres field goalt és extrapontot jegyző Sárközi Ádámról kérdeztük, Szeredi mester viccesen így felelt:
„Három interceptiont bárki tud szerezni. Ha legalább négyet begyűjt, beszélek róla, így nem.”🧡💙
📷 : Dóra Rebeka Vörös