Közelednek az ünnepek, mi is megtartottuk utolsó edzésünket az esztendőben, s a következő hetek a pihenésről, kikapcsolódásról szólnak. Ennek fényében a hétvégén megtartottuk szokásos évzáró, évértékelő vacsoránkat, ezúttal a Kikötő Étkezdében, ahol még egyszer, utoljára visszapillantottunk 2021 sikereire, hogy újfent örülhessünk, és kudarcaira, hogy tanulhassunk belőlük.
Az óév értékelése után az est fénypontja természetesen a szezon legjobbjainak díjazása volt. Az idei elismeréseket következő játékosaink vehették át:

 
– Az Év Junior Védője: Sárközi Ádám, defensive back. Ádám a Győr Sharks U19-es csapatának meghatározó játékosa volt az őszi idényben, jelölték Hét Védője címre is a bajnokságban, sőt, már felnőtt csapatunkban is rendszeresen szerepet kapott tavasszal.

 
– Az Év Junior Támadója: Gadolla Áron, elkapó. Áron szintén a Győr Sharks korosztályos csapataiban játszott, s Hét Támadójának is jelölték, mielőtt az U17-es gárda visszalépett volna a küzdelemtől.

 
– Az Év Újonc Védője: Tarsó Dániel, belső védőfal. Dani már első Titán-évében sackekkel és fontos szerelésekkel jelezte, lehet rá számítani a darálóban.

 
– Az Év Újonc Támadója: Mile Beni, elkapó. Beni elképesztő sebessége és irányváltásai rendszeresen borsot törtek ellenfeleink orra alá, az Eger Heroes ellen például majdhogynem egymaga vette hátára a csapatot, s az a győzelem nagy fordulópont volt az alapszakaszunkban.

 
– Az Év Legtöbbet Fejlődő Védője: Gerse József, cornerback. Jocinál alázatosabb, lelkiismeretesebb játékos nem volt a Titans háza táján az évben. Egy kézen megszámolható, hány edzésen nem vett részt, s példaértékű munkájának köszönhetően ég és föld 2021 januárja és decembere.

 
– Az Év legtöbbet Fejlődő Támadója: Fülöp Ákos, futó. Időszerű volt már, hogy valaki elhappolja ezt a díjat Varga Bendétől… Stílszerű, hogy pont a mentoráltja, Ákos tette ezt meg, aki harcias futásaival szépen termelte a yardokat és a touchdownokat az idényben.

 
– Az Év Legértékesebb Védője: Seres Dániel, safety. Csapatkapitányunk, Dani idén is megmutatta, miért ő a defense vezére, edzéseinken is sokat tanulhatott tőle a többi védő, a meccseken pedig sorra szerezte a labdákat, legyen az kiharcolt fumble vagy interception, melyek közül egyet touchdownra vissza is hordott.

 
– Az Év Legértékesebb Támadója: Burkus Péter, elkapó. Nagy visszatérőnk, Bubu nem bírta sokáig „nyugdíjban”, a folyamatosan fájó térdei ellenére is legmegbízhatóbb célpontunk volt a passzjátékban, s a célterületen is beköszönt jó párszor ellenfeleinknek.

 
–  Az Év Legsokoldalúbb Játékosa: Török Mihály, falember. Misi mindamellett, hogy a Győr Sharks felnőttcsapatában a HFL-ben is szerepelt, a Titans színeiben elnyűhetetlen volt, ő védte irányítónk, Fábián Krisztiánt jobb oldalról, ha támadtunk, s terrorizálta az ellenfelek karmesterét, ha védekeztünk.

 
– Az Év Legértékesebb Játékosa: Fábián Krisztián, irányító. Krisztián mindamellett, hogy irányítóként a pályán is dirigálta a Titanst, azon kívül is megtette, hiszen játékosi feladatai mellett ő klubelnökünk is, aki minden egyes csapattal kapcsolatos feladatot ellát, megold.

 
– Tiszteletbeli Titán Díj: Máximo González, védőfal/linebacker/fullback. Máximo mind játékosként, mind pedig edzőként rengeteget adott együttesünknek 2021-ben. Felbecsülhetetlen tudását megosztotta velünk, s ezzel is segített, hogy edzésről edzésre, meccsről meccsre jobbá váljunk egyénenként és csapatként is. Technikailag és mentálisan is hatalmas pluszt adott mindannyiunknak, ráadásul védőként és támadóként is szerzett touchdownt!

 
Elnökünk, Fábián Krisztián a fentiek mellett bepillantást engedett a jövő terveibe is, már januárban, egészen pontosan 8-án belevágunk a 2022-es idény előkészületeibe, a mostanra jól megszokott Szabadkikötő SE Sporttelepen, ahol őszi edzéseinket is tartottuk. A téli hónapok során szombat délelőttönként 9:30-tól 11:30-ig találkozunk a pályán. Ezen kívül jövőre is folytatjuk együttműködésünket a Győr Sharksszal és a Jászberény Wolverinesszel, reméljük, hasonló sikerességgel.

 

 

A Titans nevében kellemes adventi időszakot és ünnepeket kívánunk, januárban találkozunk,
addig is:
1-2-3 TITÁNOK!
1-2-3 GYŐZELEM!

 

Dénes Szilárd írása.