Dénes Szilárd írása. Highlights videót készítette: Varga Bendegúz

Sajnos túl régen volt már, hogy meccs után jelentkeztünk. Sajnos zsinórban két meccsünket is elvesztettük. Először a DEAC Gladiators vendégeként, sérülésektől megtizedelve, szoros meccsen 14-18, majd pedig a Budapest Cowbells II. csapata ellen, még mindig foghíjasan kiállva 14-35 arányban maradtunk alul.

Sok dolga volt az edzői stábnak és a játékosoknak egyaránt, hogy a szezonunkon esett csorbát kiköszörüljük, és ha más nem, legalább emelt fővel zárhassuk a szezont, tudva, hogy mindent beleadtunk, ami csak bennünk volt. 1-2-es állás mellett úgy tűnt, hogy bár 3-2-es pozitív mérlegre van még esély, de a rájátszásra nincs, és a tisztes helytállás a legtöbb, amit kihozhatunk az évből.

A hétvége szombati meccsén azonban a Budapest Cowbells II. talán némi meglepetésre idegenben legyőzte a Szombathely Crusherst. Ennek fényében az idényünk sorsa ismét a saját kezünkbe került, hiszen tudtuk, hogy ha megnyerjük a fennmaradó két meccsünket, rájátszásba jutunk.

Ezzel az extra motivációval indultunk Egerbe, élni az ölünkbe hullott lehetőséggel, és megmutatni, hogy a Titánok igazi arca az, amit az első találkozón mutattunk, nem pedig ami a másik kettőn volt látható.

Persze, ehhez a Heroesnak is volt egy-két szava.

Az első negyedet mindkét oldalról a védelmek uralták, ennek köszönhetően nem esett pont a játékrészben. A hazai csapat azonban jó helyen jutott labdához egy sikertelen negyedik kísérlet után, és a mi térfelünkről indíthatták meg támadósorozatukat, amit a második negyed elején 7 pontos előnyre váltottak. A mieink válaszképp ugyan jól tudtak haladni a pályán, de sajnos az eredményjelzőn ez nem látszott meg, és ismét az egrieké volt a labda.

Ők pedig húztak egy váratlant, és a saját térfelükön negyedikre nekimentek, amikor mi puntra számítottunk, ezzel nagyon jó helyzetbe kerültek, amivel éltek is, és 14 pontra gyarapították a különbséget.

Mile Beni (#84) azonban nagyon elkapta a fonalat, ugyanis a kirúgást a saját 6 yardos vonalunkról, a blokkokat szépen követve visszahordta az egri célterületre. A kétpontos kísérlet nem sikerült, de felzárkóztunk 14-6-ra.

Sajnos a félidőt nem sikerült úgy zárni, ahogy szerettük volna, mert a Hősök még egy touchdownt szereztek, és így 21-6-os állással mehettünk a pihenőre.

Adott volt a lehetőség, hogy mindenki kicsit megnyugodjon, és az edzők rendet tegyenek a fejekben, mert bár a helyzetünk nem tűnt kedvezőnek, veszve még semmi sem volt.

És a második félidőre így is jöttünk ki. Tudtuk, hogy most kell megmutatnunk, kik vagyunk, és feltüzelve vágtunk bele a maradék 2×12 percbe. Kezdésnek a hosszú kirúgás helyett onside kick mellett döntött a speciális egység, amit Gurbán ’Duji’ Gábor (#33) vissza is szerzett, így elloptuk a támadás lehetőségét az Eger elől. Ráadásul Varga Bendegúz (#26) futásaival és Udvarhelyi István (#17) elkapásaival szépen masíroztak keresztül a pályán, a támadósorozat végeredménye is egy Udvarhelyi touchdown lett Fábián Krisztián passzából. Sajnos a két pontos kísérlet ismét nem sikerült, így 21-12-ről folytatódott a találkozó.

A védelmünk felszívta magát, és nagyon hamar vissza is juttatta támadóink kezébe a malacbőrt, akik ezt meg is hálálták: Varga Bendegúz vezényletével jó pozícióba kerültek, Mile Beni egy 20 yardos futással megszerezte második hatpontosát, majd ugyanazt a játékhívást 2 yardról 2 pontért ismét sikeresen bemutatta.

Így már csak egy ponttal voltunk lemaradva, és a szél abszolút a mi vitorlánkban volt. Tudtuk, hogy most kell megnyomni. Seres Dániel (#24), a védelem csapatkapitánya pedig újfent bebizonyította, joggal viselheti ezt a címét évek óta, hiszen szemfülesen lecsapott egy passzkísérletre, és meg sem állt a célterületig. Pick Six! Átvettük a vezetést, és a kétpontos kísérlet is ismét összejött – ezúttal Mile Beni egy elkapás után jutott ismét az end zoneba.

A defense is ott folytatta, ahol abbahagyta, és a következő egri rohamot egy Dénes Szilárd (#29) labdaszerzés zárta rövidre.

Sajnos ezzel viszont nem tudtunk élni, meddő drive után a hazaiak hamar az 5 yardos vonalunkra kerültek. Becsületesen próbáltuk megállítani őket a tűző napon, ezt mutatja, hogy csak 7 kísérletet követően sikerült touchdownt csinálniuk.

28-28, minden kezdődött előről.

Egy eredménytelen támadósorozatot követően ismét a védelmünkön volt a sor, hogy bizonyítsunk. Meg is tettük, név szerint ismét Seres Dániel, aki egy sikeres passzt követően nemes egyszerűséggel kitépte a labdát az egri elkapó kezéből, majd maga indult meg vele. Remek mezőnypozícióban tudtuk visszaadni az offensenek a lehetőséget, hogy eldöntsük a meccset.

Két perc volt hátra a meccsből, és már ott voltunk a Heroes endzonejának szájában. De negyedik kísérlet. Ha nem sikerül, valószínűleg nem lesz több lehetőségünk a találkozón támadni. Mindent feltettünk egy lapra, de ez a lap Mile Beni volt, aki eddig sem, és ezúttal sem okozott csalódást. Egy szélső futással megszerezte harmadik touchdownját is.

Ugyan a kétpontos nem volt jó, hatalmas lépést tettünk a győzelem felé. De tudtuk, még nincs vége. A hazai gárdát sürgette az idő, és a kapkodás hibákat szült, amit védőink ki tudtak használni. Négy játékkal később már ismét a támadóinkon volt a sor, és végre, hosszú idő után ismét győzelmi térdelést láthattunk tőlük a pályán.

Pontszerzőink: Mile Beni (#84) 3 total TD, 2 kétpontos, Fábián Krisztián (#89) 1 passzolt TD, Udvarhelyi István (#17) 1 elkapott TD, Seres Dániel (#24) 1 INT return TD.

Köszönjük szépen az Eger Heroesnak a mérkőzést, sok sikert kívánunk nekik, és gyors felépülést a sérülteknek!

Két hét múlva, 06.20-án következik a folytatás, a VSD Rangers ellen zárjuk az alapszakaszt, ahol nyernünk kell, és akkor irány a rájátszás!

Mi azonnal meg is kezdjük a felkészülést, de a meccsen szükségünk lesz Rátok, szurkolókra is, számítunk a biztatásotokra a lelátón is,

Addig is,

1-2-3 TITÁNOK!

1-2-3 GYŐZELEM!