2020 embert próbáló év volt. Sajnos az élet minden területét érintette a vírus, a családokat, munkát, szórakozást és a mi imádott focinkat🏈 sem kímélte. De látszódik a fény az alagút végén, 2021 a fejlődés éve lesz, mind társadalmilag és a Titans🛡️ háza táján is. Fejlődésre lesz lehetőség minden játékosunk számára, mivel magyar viszonylatban ritkaság, ha minden posztnak saját posztedzője van, de ezt büszkén mondhatjuk, hogy idénre elértük. A következő hetekben megismerkedünk velük, elsőként fiatal, de annál inkább felkészült és lelkes védő koordinátorunkkal és Linebacker edzőnkkel, a cserkeszőlői TanyaFeszt atyjával, Tálas Sándorral!
𝐒𝐚𝐧𝐲𝐢, 𝐦𝐮𝐭𝐚𝐭𝐤𝐨𝐳𝐳 𝐛𝐞 𝐩𝐚́𝐫 𝐬𝐳𝐨́𝐛𝐚𝐧!
Igazi vidéki srác vagyok, Cserkeszőlőről, egy 2.200 lelket számláló fürdőparadicsomból jöttem fel Budapestre, de továbbra is vidékre köt a saját mezőgazdasági vállalkozásom irányítása. A gazdálkodáson kívül a Kreatív Szemlélet Egyesülettel a tanyámon rendezzük meg évről évre, idén már a VI. TanyaFeszt nevű minifesztivált, ahol már 3. éve flagfoci csapatok is megmérettethetik magukat.
𝐇𝐨𝐠𝐲 𝐣𝐨̈𝐭𝐭 𝐚 𝐟𝐨𝐜𝐢, 𝐦𝐢𝐨́𝐭𝐚 𝐜𝐬𝐢𝐧𝐚́𝐥𝐨𝐝, 𝐡𝐨𝐥 𝐞́𝐬 𝐦𝐢𝐭 𝐣𝐚́𝐭𝐬𝐳𝐨𝐭𝐭𝐚́𝐥?
Kicsit későn kezdtem el amerikai focizni, 26 évesen, még a Szolnok Soldiersben linebacker poszton. Egy fúziót követően az akkor még Debrecen Gladiators színeiben sikerült megnyernünk a Duna Bowl-t, és gyakorlatilag innentől kezdve az amerikai foci a szenvedélyemmé vált. Néhány évre rá, amikor Budapestre költöztem, a Budapest Eagles csapatában kipróbálhattam magamat a topligában a speciális csapategység tagjaként is. Legalább így az első sorból nézhettem HFL meccseket. ☺
𝐌𝐢𝐞́𝐫𝐭 𝐬𝐳𝐞𝐫𝐞𝐭𝐧𝐞́𝐥 𝐞𝐝𝐳𝐨̋𝐬𝐤𝐨̈𝐝𝐧𝐢 𝐞́𝐬 𝐦𝐢𝐞́𝐫𝐭 𝐞́𝐩𝐩𝐞𝐧 𝐚 𝐭𝐢𝐭𝐚́𝐧𝐨𝐤𝐚𝐭 𝐯𝐚́𝐥𝐚𝐬𝐳𝐭𝐨𝐭𝐭𝐚𝐝?
Vállalkozóként mindig is szerettem rendszereket átlátni, felépíteni és irányítani. Ebből kifolyólag egyértelmű volt számomra, hogy ha kiöregszem a játékból, akkor is szeretnék a sportággal edzőként foglalkozni. A stoplis felakasztása után kerestem a lehetőségeket, hogy LB edzőként egy csapat mellé szegődhessek. Krisszel (Fábián Krisztián – HC) való első beszélgetésünk után azonnal éreztem, hogy ebben a rendszerben szívesen dolgoznék hosszútávon is. Pár hónap közös munkát követően a csapatvezetéstől megkaptam a lehetőséget arra, hogy az egész védelmet irányíthassam.
𝐌𝐢𝐤 𝐚 𝐜𝐞́𝐥𝐣𝐚𝐢𝐝, 𝐦𝐢𝐧𝐭 𝐞𝐝𝐳𝐨̋, 𝐦𝐢 𝐚 𝐟𝐢𝐥𝐨𝐳𝐨́𝐟𝐢𝐚́𝐝?
Igyekszem minden erőmmel meghálálni a belém fektetett bizalmat és kihozni a maximumot a védelemből az idei szezonban. Egy olyan csapategységet szeretnék összekovácsolni, ahol a játékosok nem csak a pályán, hanem a civil életben is számíthatnak egymás segítségére. A pályára olyan játékosokat szeretnék felküldeni, akik nem csak látják, hanem érzik is a csapattársaik minden rezdülését. Továbbá célom, hogy 2 éven belül megszerezzem a hivatalos edzői képesítést, hogy még hatékonyabban tudjam edzeni és irányítani a Titánok védelmét.
𝐌𝐢𝐭 𝐯𝐚́𝐫𝐬𝐳 𝐞𝐥 𝐨̈𝐧𝐦𝐚𝐠𝐚𝐝𝐭𝐨́𝐥 𝐞́𝐬 𝐚 𝐯𝐞́𝐝𝐞𝐥𝐞𝐦𝐭𝐨̋𝐥?
Csakis a maximumot!💪