Toborzó hónap az amerikai fociban

Természetesen csapatunk is részt vett a toborzó hónap kezdeményezésben, és nagy örömünkre csapatunk egyik legfrissebb tagja nyerte az xbox játékot.

A szövetség cikke itt olvasható:

Az Utánpótlás Bizottság koordinálásával lebonyolított kezdeményezés célja az amerikai foci utánpótlás bázisának bővítése volt. A szövetség labdákkal, flag foci szettekkel, egységes arculati elemekkel (logo, plakát), valamint anyagilag támogatta a résztvevő csapatokat.

toborzas

A klubok az ország 13 városának 74 általános és középiskolájában tartottak bemutatókat, amelyeken több ezer diák ismerkedhetett meg a tackle és a flag foci alapjaival. A testnevelés órákon és egyéb iskolai rendezvényeken a gyerekek felvehették a sisakokat, vállvédőket, mezeket, kipróbálhatták magukat különböző támadó- és védő pozíciókban és lejátszhatták életük első flag foci meccsét. A labdák és flag foci szettek az iskolákban maradtak. A testnevelő tanárok segítségével és felügyeletével a gyerekek a jövőben is tudnak velük játszani.

A program második elemeként az egyesületek október első felében nyilvános edzéseket tartottak. Itt már edzők, játékosok irányításával mérték fel az érdeklődők képességeit, próbálták meghatározni azokat a pozíciókat, amelyekben játszhatnak majd.  A váratlanul beköszöntött rossz idő több esetben komoly gondot okozott, elmosta az edzéseket, de így is több mint 200-an vettek ezeken részt. Közöttük a szövetség kisorsolt egy XBOX-ot és egy NFL Madden játékot. A nyertes Horváth Soma a 2016. október 29-i Magyarország-Belgium válogatott mérkőzés szünetében vehette át nyereményét. Reméljük ő és a többi próbálkozó is kedvet kapott a játékhoz és hamarosan már a pályán láthatjuk viszont őket. Folytatás 2017-ben!

xbox

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!