Seres Dániel interjú

A szezon közeledtével megkérdeztük csapatkapitányunkat, Seres Dánielt hogy játékos szemmel
hogyan  készül és mit vár az idei bajnokságtól.

A tavalyi Divízió II-es szereplés után, újra a másodosztályban indul a Titans. Játékosként hogyan látod ezt, hogy erősebb bajnokságban vesz részt a csapat?

Szeretek minél erősebb ellenfelekkel minél szorosabb, keményebb meccseket játszani, szóval én mindenképpen örülök, annak, hogy újra a Divízió I-ben játszhatok/játszhatunk. Azt gondolom, hogy a Divízió II-ből az erősebb csapatok feljöttek, ezek egy részével idén találkozunk és nagyon várom, hogy újra pályára lépjünk ellenük!
Hogyan telt a dunaújvárosi edzőtábor?

Az időjárás nem igazán állt mellénk, de egy nagyon jó hangulatú és eredményes tábor volt, meg tudtuk nézni, hogy a Titans mire megy egy magasabb szinten játszó csapat ellen és azt kell mondjam jók a kilátásaink az ide szezonra.

Néhány társaddal te is szerepelsz a Gorillaz HFL csapatában. Milyen segítséget nyújt, hogy az első osztályban is szerzel tapasztalatokat?

A HFL egy más szint, hétről-hétre ilyen játékosokkal és edzőkkel készülni sokat tud hozzáadni egy játékoshoz. Az elmúlt hónapokban az állóképesség fejlesztése mellet úgy érzem, hogy a játékintelligenciám fejlődött a legtöbbet és nagyon várom, hogy a Dunaújvárosban szerzett tudást mind a Div I-ben mind a HFL-ben kamatoztatni tudjam.

 

Milyen számodra ez, hogy külföldi játékosokkal is együtt edzel?

Fejlődés szempontjából mindenképp előnyös. Ha azonos posztra érkezik import játékos, akkor sok mindent tanul tőle az ember, technika, játék intelligencia stb. Viszont, ha a labda másik oldalára hoznak külföldi játékost az szintén egy remek dolog. Edzésről-edzésre olyan játékos ellen felállni, aki kiemelkedik, egy pozitív kihívás elé állítja az embert. Az első héten lehet még esélytelen, hogy levédekezed, de a szezon végére bele lehet jönni. Ez egy jó visszajelzés, hogy mennyire fejlődik valaki és meccsen is jól jön a külföldi játékosok ellen szerzett tapasztalat. Nem utolsó sorban, nyelvtanulás szempontjából is jól tud jönni, ha valaki heti 2-3x gyakorolja az idegen nyelvet.

 

Közeleg az első mérkőzés a Szombathely Crushers ellen. Tavalyi évben két alkalommal is találkozott a két együttes. Hogyan készül idén a csapat a mérkőzésre?

Tavaly 2 – szerintem szoros – meccset játszottunk a Crushers-szel, egyszer az alapszakaszban és egyszer a rájátszásban. Miattuk estünk ki a Playoffból. Én nagyon szeretnék visszavágni ezért a két vereségért, szerintem több játékosban is benne van ez a plusz motiváció. A felkészülés nagyon jól halad, szóval nagyon várom már a szezonnyitót ellenük!

 

Mit gondolsz az idei Divízió I-es mezőnyről? Kik lehetnek a legnagyobb ellenfelek és miért?

Az egyik legnagyobb mindenféle képpen a Szombathely. Tavaly nagyon erős futójátékkal és védelemmel rendelkeztek, idén már a passzjátékuk is fejlődött, az mindenképpen egy kemény párharc lesz. Másik erős csapat lehet a Szekszárd Bad Bones. Ők is adnak jó pár játékost a Gorillaz HFL keretébe, valamint nagyon jó importokkal tudták erősíteni a keretüket. Ezt a 2 csapatatot emelném ki, de nem szabad megfeledkezni a többi ellenfelünkről sem, szerintem nagyon kiegyenlített idén a másodosztály mezőnye.

 

Számodra mi a cél a másodosztályban?

Nyílván magamból kihozni a maximumot és legjobb teljesítményt nyújtani. Csapat szinten szeretnék bejutni a rájátszásba, ezt reális célnak látom, de nyilván szeretném megnyerni a bajnokságot is, csak úgy lehet nekimenni egy szezonnak, hogy a játékosok és a csapat minden meccset meg akar nyerni.

 

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!