Ismerd meg a Titánokat

Ismerd meg a Titánokat!

A hét játékosa Kristóf Horváth, az U19 válogatott és felnőtt csapatunk egyik nagy tehetsége!

1. Mutatkozz be pár szóban!

Horváth Kristóf vagyok 17 éves, Budapesten születtem és itt is lakom szüleimmel. Két fiú testvérem van és két kutyám. Utánpótlás válogatott játékos vagyok, Budapest Titansben játszok jelenleg Tight Endet/Elkapót. A Hunfalvy János Szakgimnáziumba járok, ahol az angol nyelv mellett oroszt tanulok.

2. Mikor kezdtél Amerikai Focizni?

2014 februárjában kezdtem el! Először a Wolves edzéseire kezdtem járni, de az edzések nekem túlságosan messze voltak.

3. Mit szeretsz a játékban?

Az egész felépítését a sportnak, a sok taktikát ami benne van. Azt, hogy a csapattársak egymásra vannak utalva, igazi csapatsport. Az egész sportot, a menő felszereléstől kezdve egészen a meccseken a Hot Dog árusig, az egész egy nagy egységet alkot. Persze vannak olyan dolgok, amiket megváltoztatnék benne, de semmi sem tökéletes.

4. Az edzések mellett, mivel készülsz fel egy szezonra?

Számomra a kondicio nagyon fontos, ezért az edzések mellett rendszeresen járok kondizni, bár a tanulás napi 7-8 óra mellett nehéz megoldani. Régebben egyesületi szinten kosaraztam, amit a mai napig játszok, remek dolog, hogy fejlődjön az állóképességem.

5. Mik a személyes céljaid az idei évet tekintve?

Jó lenne a playoffba bejutni, de ez tavaly sem jött össze annak ellenére, hogy remek keretünk volt. Szeretnék legalább olyan jól játszani mint a junior szezonban, jó lenne pár elkapást szerezni és fejlődni tán a legnagyobb gyengeségemben a blokkolásban.

6. Emlékezetes pillanatod, ami focihoz kötődig?

Sok van, mivel akár edzésen egy nagy play után vagy egy meccsen is, hatalmas öröm szabadul fel bennem. Amire tisztán emlékszem, mikor az utánpótlás válogatottban bemutatkozhattam a szlovákok ellen volt két elkapásom, a szüleim kint voltak a meccsen, bár ők mindig kint vannak és ezt nagyon jó tudni, olyan felemelő volt, hogy bemondták a nevemet, a csapatot, ahol játszok. Ezekért megéri játszani.

7. Milyen tanácsot adnál akik el akarják kezdeni a sportágat?

Próbálják meg élvezni a játékot! Számomra a foci öröm, de ez másnál lehet nem így van. Játszottam a rövid karrierem alatt olyanokkal, akik egytől-egyig remek, tehetséges játékosok voltak, de nem szerették amit csinálnak, nem rajongtak érte. Ezért tartom remeknek, hogy az elején kipróbáld az egész dolgot és megtapasztalhatod, hogy milyen az egész. Ja és a legfontosabb vigyázz magadra!!!

8. Kikre nézel fel leginkább?

Anyum és apum! Ahogy írtam eddig nem volt olyan meccsem, amin nem lettek volna kint. Ez sokat jelent nekem, értük is játszom. Anyum egy szakértője a sportnak, sokszor többet tud a játékról, mint én. Meccsek után mindig átbeszéljük a dolgokat, amik történtek. Apum nem egy nagy rajongó, de megtesz mindent értem, neki azt köszönhetem, hogy minden edzésre jön értem, visz mindenhova a nap minden időszakában, nélkülük nem fociznék! Sportolok közül pedig Arnold Schwarzeneggere. Ő nem csak a sportban ért el hatalmas sikereket, de mellette a politikában is sikeres volt. És ki nem szereti a Terminátort?

9. Mik a céljaid az Amerikai Focival?

Sajna jelenlegi helyzet ami Magyarországon van, innen nem nagyon lehet eljutni Amerikába, hogy ott focizz, nekem sincsenek ilyen álmaim. Persze hazudnék, ha nem gondolkoztam el azon, hogy mondjuk nagy menő egyetemi játékos vagyok, aki minden hétvégén bulizik és körül rajongják a szőke bombázok, de ez nem reális. Viszont Európába lehet ösztöndíjat szerezni van csapattársam, aki most angol egyetemen játszik, ez számomra már elérhetőnek tűnik.

10. Mesélj valami vicces dolgot magadról!

Nagyon szeretek hülyülni edzésen, sajna ez sokszor túlzásban is viszem. Imádok énekelni, annak ellenére, hogy a hangom nem üti meg az átlagos szintet sem. A tánctudásom is kitűnő, bármilyen zenére belemegy az ütem a lábaimba. A Titans például, ha csak hangulatot vesszük remek hely, minden edzésről mosolyogva megyek el. Sok új barátot szereztem itt, akikkel még remélem sokáig játszom!

Budapest Titans Amerikai Football Club fényképe.

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!