Ismerd meg a Titánokat!

 

A hét játékosa Győri Benedek, a villámléptű futó, aki kis termetét tökéletesen ellensúlyozza alázatos munkájával, és minden alkalommal szívvel-lélekkel küzd, ha a pályára lép.

1.Mutatkozz be pár szóban!

Győri Benedek vagyok, 20 éves, egyetemista jogász hallgató az ELTE-n; valamint a Budapest Titans futója.

2.Mikor kezdtél Amerikai Focizni?

2012 februárjában.

3.Mit szeretsz a játékban?

Azt, hogy habár meghatározóak az egyes játékosok teljesítményei egyénenként, a legfontosabb az, hogy az egyes egységek (pl. támadók/védők) hogyan tudnak együttműködni csapatként. Valamint szerintem a legjobb, hogy nem számít az, hogy valaki magasabb-e vagy alacsonyabb, mert mindenki meg tudja találni a pozícióját.

4.Az edzések mellett, mivel készülsz fel egy szezonra?

A playbook tanulmányozásával, külön kondival, futással.

5.Mik a személyes céljaid az idei évet tekintve?

Sikerrel elvégezni az első évet a jogon, valamint olyan képességű játékossá válnom, akire stabilan lehet számítani kulcshelyzetekben.

6.Emlékezetes pillanatod, ami focihoz kötődik?

A legmeghatározóbb, amikor a második U19-es szezonomban megszereztem első TD-met, ráadásul az Újpest ellen. Fantasztikus érzés volt. De említhetném azt is, amikor második felnőtt szezonomban bekerültem a speciális egységbe, és a második félidő kirúgása után (mi rúgtuk el a labdát), hátrányban, sikerült visszaszereznem a labdát és ezáltal támadáshoz juttatnom a csapatot.

7.Milyen tanácsot adnál azoknak, akik el akarják kezdeni a sportágat?

Ne félj attól, hogy a tv-ben azt látod, hogy egy nagy rakás alján végzik azok a játékosok, akiknél a labda van, mert azért van a vállvédőd, a sisakod, valamint a protektorok, hogy az ütközéseket tompítsák, és ne legyen komolyabb bajod. Meg a meccsen az adrenalin miatt szinte nem is érzed. 😀
Ha igazi csapatsportot keresel, akkor jó helyen jársz. Ebben a sportban a legkisebbtől a legnagyobbig mindenki számára van lehetőség.

8.Kikre nézel fel leginkább?

Azokra, akik életvitelükkel és tetteikkel előrébb viszik a világot, egy jobb hellyé próbálják tenni.

9.Mik a céljaid az Amerikai Focival?

Azáltal, hogy nem is olyan régen megalakult a Magyar Amerikai Futball Válogatott, egy hosszú távú cél az, hogy válogatott kerettag lehessek.

10.Mesélj valami vicces dolgot magadról!

Elalvás közeli állapotban, amikor utazom hosszabb távolságra (vonattal vagy repülővel) olykor indokolatlanul is előfordul az, hogy vagy a lábammal, vagy a kezemmel egy hirtelen – öntudatlan – mozdulatot teszek. Csak abban reménykedem ilyenkor, hogy senki nem veszi észre. 😀

Budapest Titans Amerikai Football Club fényképe.

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!