Ismerd meg a Titánokat

Ismerd meg a Titánokat!

A hét játékosa Gábor Ridács, csapatunk egyik legkeményebben dolgozó „veteránja”, aki korábban már a védelemben is kipróbálta magát, most pedig az elkapók sorát erősíti.

1. Mutatkozz be pár szóban!

Ridács Gábor vagyok, a Budapesti Metropolitan Egyetem remélhetőleg végzős hallgatója, Diósdon lakom szüleimmel, bratyómal és a kutyusommal. Elkapót játszok a Budapest Titans-nél, de előtte 6 évet játszottam a védelemben, kellett valami változatosság.

2. Mikor kezdtél Amerikai Focizni?

A Titans-hez 2008 nyarán jöttem, ez idő alatt rengeteg barátra leltem itt, a foci pedig a szenvedélyemmé vált, fogalmazhatnék úgy is, hogy úgy tekintek a Titans-re mint második családomra, a pályára pedig mint második otthonomra.

3. Mit szeretsz a játékban?

Ezt egy szóval megtudnám válaszolni: Mindent. Kicsit részletesebben, az egész játék felépítését szeretem, azt, hogy a pályán és azon kivül mindenki bízik a másikban. Azt, hogy, hiába van egy jó támadosorod, védelem nélkül mit sem érsz vele, vagy éppen fordítva. És fogócskázni is szeretek, de, ha lasztival a kezemben kergetnek úgy még jobb.

4. Az edzések mellett, mivel készülsz fel egy szezonra?

Próbálok egy héten 4-5 alkalommal lejutni a konditerembe, illetve igyekszek heti háromszor gyorsaságfejlesztő edzéseken részt venni.

5. Mik a személyes céljaid az idei évet tekintve?

Igyekszem a lehető legtöbbet hozzátenni a csapat sikeréhez, természetesen a bajnokság megnyerése az elsődleges cél, és szerintem erre az idei évben nagy esélyünk van. Én úgy érzem, hogy most nagyon összeállt a csapatunk, nagyon jó hangulatban telnek az edzések, mindenki jóban van mindenkivel. Igaz, hogy sok jó játékos távozott tőlünk az elmúlt pár évben, de jöttek újak is, akik nagyon hamar beilleszkedtek a csapatba. Azt se szabad elfelejteni, hogy 5 junior játékosunk tagja a válogatott U19-es csapatának, nem véletlenül, és ez a szám jövőre csak nőni fog. Emellett nagyon sok tehetséges fiatalunk és újoncunk van, akik hatalmasat dobhatnak a csapaton.

6. Emlékezetes pillanatod, ami focihoz kötődik?

Sok mindent tudnék ide mondani, én minden egyes edzésen és meccsen történt másodpercre boldogan tekintek vissza, de ha egy valamit ki kell emelni talán az első HFL meccsemen szerzett TD-m Győr Sharks mezben.

7. Milyen tanácsot adnál azoknak, akik el akarják kezdeni a sportágat?

Érdemes kipróbálnia magát mindenkinek ebben a sportban, legyen szó bárkiről, mindenkinek megtaláljuk a helyét a csapatban. Lehetsz fiú vagy lány, magas vagy alacsony, vékony vagy testesebb, fiatal vagy idősebb nem számít, megleled a helyed Nálunk, aki megjelenik egy edzésen már Titánnak is érezheti magát.

8. Kikre nézel fel leginkább?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs példaképem és szerintem már úgy is mindenki tudja, hogy nekem Julian Edelman az. Hihetetlenül gyors és erős elkapó, aki nem fél belemenni a legnagyobb ütközésekbe. Már akkor felfigyeltem rá, amikor játszott elkapót, visszahordót és a védelemben is pályára lépett, mindezt egy meccsen.

9. Mik a céljaid az Amerikai Focival?

Mint sok játékos célja, nekem is az egyik, hogy pályára léphessek a válogatott csapatában, de azért még nagyon sokat kell tennem és dolgoznom, egy régi álmom teljesülne, ha sikerülne oda bekerülnöm. De haladjunk csak sorrendben, az elsődleges célom egy még régebbi álmom megvalósítása, ami az aranyérem megnyerése a Titánokkal.

10. Mesélj valami vicces dolgot magadról!

Ami hirtelen eszembe jut és a focival kapcsoltos, egy néhány évvel ezelőtti szolnoki edzőmeccsünk előtt beszéltük a többiekkel, hogy valami felpörgetős számot énekeljünk együtt. Én nem tudom milyen megfontolásból az Én kicsi pónim főcímdalát kezdtem el énekelni. Akkori csapattársam és jóbarátom, Pozsonyi Bence velem tartott az éneklésben, a többiek viszont elég megdöbbent arckifejezésekkel hallgatták a duettünket.

Budapest Titans Amerikai Football Club fényképe.

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.