Ismerd meg a Titánokat

 

A nap játékosa Seres Dániel, a titánok csapatkapitánya és a 2016-os év MVP játékosa!

1.Mutatkozz be pár szóban!

Seres Dániel vagyok, 19 éves és végzős a Hunfalvy János szakgimnáziumban. Safety poszton játszok, de defense oldalon a falakon kívül mindent kipróbáltam. Öcsémmel és szüleimmel élek együtt Budaörsön, innen egész egyszerűen be lehet jutni a városba.

2.Mikor kezdtél Amerikai Focizni?

2012 januárjában kezdtem a focit, a középiskolás felvételim másnapján már edzésen voltam. Akkor még cornerback voltam, később lettem átrakva más posztra.

3.Mit szeretsz a játékban?

Először az ütközés fogott meg. Ez egy fizikális sport, ahol senki sem panaszkodik, ha megütik, földre viszik. De később, mikor már játszottam bajnokságban is, akkor döbbentem rá, hogy itt azért taktika is van bőven, hétről-hétre kell készülni az adott csapat ellen.

4.Az edzések mellett, mivel készülsz fel egy szezonra?

Heti 3x járok konditerembe, alkalmanként kardió edzést is végzek, illetve az edzők által külön szervezett edzéseken szoktam részt venni. Ezek sajnos csak nyártól vannak, itt általában a technikán van a hangsúly.

5.Mik a személyes céljaid az idei évet tekintve?

Elsősorban szeretnék egy jó érettségit, illetve tovább tanulni egyetemre/főiskolára. Focival kapcsolatban idén szeretnék klubszinten egy sikeres évet zárni, segíteni a csapatot minden téren és persze kiváló teljesítményt nyújtani.

6.Emlékezetes pillanatod, ami focihoz kötődig?

Emlékezetes pillanatom több is, kiemelhetem életem első meccsét, mint fontos pillanat vagy az idei évet, amikor egy amerikai játékos erősítette a védelmet, engem pedig kapitánnyá választottak. Nekem szinte minden pályán töltött perc emlékezetes, de vannak, amikre gyakrabban gondolok vissza, pl: labdaszerzések vagy szép szerelések.

7.Milyen tanácsot adnál akik el akarják kezdeni a sportágat?

Ha csak egy kicsit is érdekli őket, akkor jöjjenek le egy edzésre. Az első alkalom díjtalan, szóval nagyon megbánni nem lehet. Vannak edzők, akik az újoncokkal, illetve a fiatal játékosokkal foglalkoznak, így nem az van, hogy már az első edzésen sisak, vállvédő fel és hadd szóljon, hanem külön figyelem irányul az újakra, akiknek az edzők elmagyarázzak, megtanítják a sport alapjait. Van külön fiatalabb játékosokkal foglalkozó edző is, így akár már 7-8-9 éves kortól is le lehet jönni, fiúk is, lányok is vegyesen.

8.Kikre nézel fel leginkább?

Inspirációt főként magamból nyerek, magamért edzek, magamért hajtok, hogy jobb játékos legyek, nem az a célom, XY játékosra hasonlítsak, hanem magamból akarom a lehető legtöbbet kihozni hosszú- és rövidtávon is. Persze vannak inspiráló személyek, de ha legjobb szeretne lenni az ember, akkor senkit sem szabad követni, mindenkinek magáért kell dolgozni, edzeni.

9.Mik a céljaid az Amerikai Focival?

A közeljövőben, 2-3 éven belül szeretném magam kipróbálni felnőtt válogatott szinten, hogy milyen játékos vagyok a többiekhez képest, ha bekerülnék a keretbe, akkor az mindenképpen nagy örömöt jelentene nekem, akkor érne be teljesen a fociba fektetett munka. Esetleg az egyetem után szívesen játszanék más európai országokban, főként Németországra és Ausztriára gondolok, hogy ott milyen a foci, helyt tudnék-e állni egy erősebb bajnokságban.

10.Mesélj valami vicces dolgot magadról!

Hírtelen nem jut eszembe semmi mókás, szóval ide írok egy borzalmas viccet.
-Hogy megy ki a ló az istállóból?
-Négy lábon.

Budapest Titans Amerikai Football Club fényképe.

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!