Ismerd meg a Titánokat

A 2. hét játékosa Károly Márton, linebackereink egyik kiemelkedő alakja!

1.Mutatkozz be pár szóban!

Márton Károlynak hívnak, még a 70-es években, egészen pontosan 1979. december 30-án születtem Miskolcon. Ott is érettségiztem, majd katonai főiskolát végeztem Szentendrén. Jártam már sok helyen a világban, találkoztam sok érdekes emberrel, de láttam már sok rosszat is. 2007 óta a Rendőrségnél dolgozom. Van egy csodálatos (és megértő!) feleségem, egy 2 éves kislányom és egy 10 éves fiam.

2.Mikor kezdtél Amerikai Focizni?

2014 őszétől futballozok a Budapest Titans csapatában linebackerként.

3.Mit szeretsz a játékban?

Azt, hogy itt nem csak gyorsnak, vagy nem csak erősnek kell lenned, hanem (lehetőleg) mindkettőnek együtt! Hogy a jó egyéni teljesítmény itt kevés, mert csapatmunka nélkül nem lehet nyerni! A taktikai variációk végtelenségét! A test-test elleni küzdelmet! A vállvédők csattanását ütközéskor!

4.Az edzések mellett, mivel készülsz fel egy szezonra?

Igyekszem rendszeresen látogatni a konditermet, hetente egyszer szoktam úszni, valamint, ha időm engedi, néha-néha hosszabb távokat futok vagy kerékpározok.

5.Mik a személyes céljaid az idei évet tekintve?

Mindenképpen hasznos tagja szeretnék lenni a csapatnak, és szeretnék bejutni a rájátszásba.

6.Emlékezetes pillanatod, ami focihoz kötődig?

A tavalyi szezonban az Újpest Bulldogs elleni meccsen szerzett interception-öm, amit visszahordtam TD-re.

7.Milyen tanácsot adnál akik el akarják kezdeni a sportágat?

Ne habozzanak, jöjjenek le és kezdjék el! Lehetsz fiatal vagy idősebb, magas vagy alacsony, fiú vagy lány, itt mindenki játszhat, és mindenkire szükség is van! Túl fiatal vagy még ütközni? Lehet flag focizni! Erős vagy, mint egy medve, és bárkit hátra tudsz tolni? A támadó- vagy a védőfalban van szükség Rád! Gyors vagy mint egy gepárd, és a labdát sem ejted el? Várnak az elkapók! Ha gyors is vagy és erős is, a supermenek, vagyis a linebackerek között a helyed!

8.Kikre nézel fel leginkább?

Szerintem mindenkinek magában kell a példaképet keresnie, magában kell felépítenie azt az embert, aki a legjobb. Tanulással, edzéssel, vagy akár a megfelelő étkezéssel. Tiszteld magadat, tiszteld a csapattársaidat, a körülötted lévő embereket és az ellenfeleidet is! Élj úgy, hogy megbánás nélkül tekinthess majd vissza a múltra.

9.Mik a céljaid az Amerikai Focival?

Az amerikai futball egy életforma. Amíg fizikailag bírom, és amíg örömömet lelem benne, szeretnék játszani. Azután pedig már majd csak a fotelből fogom nézni a futballt, de tudom, hogy soha életemben nem fogok elszakadni tőle.

10.Mesélj valami vicces dolgot magadról!

Talán sokan nem tudják rólam, de egy rajzművész veszett el bennem. Igaz, jó mélyen… Ezt azok a csapattársaim tudhatják, akiknek az izzadt pólójára mindenféle ízléses dolgot firkálok edzés előtt, ugye, Sanyi?

Budapest Titans Amerikai Football Club fényképe.

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.