Ismerd meg a Titánokat

Eheti interjúalanyunk: Ákos Steigervald, QB

1.Mutatkozz be pár szóban!

Steigervald Ákos vagyok, 20 éves egyetemista, a BME hallgatója, a Titánok korábbi elkapója és újdonsült irányítója.

2.Mikor kezdtél Amerikai Focizni?

2014 februárjában kezdtem el edzésre járni, akkor még a Dunaújváros Gorillaz tagjaként. A Budapest Titans csapatához 2015 szeptemberében kerültem, mikor kezdődött az egyetem.

3.Mit szeretsz a játékban?

Az összetettségét. Fel kell építeni a játékot, mint egy ütközetet, hogy túljárjunk az ellenfél vedőinek az eszén, illetve azt, hogy mindenkinek egyénként is helyt kell állnia a pályán, mégsem elég az, ha valaki egyedül nyújt kiemelkedő teljesítményt, mert az egész csapatra szükség van, és pályán belül és kívül is mindenben egymás mellett állunk. Na meg persze a látványos ütközéseket.

4.Az edzések mellett, mivel készülsz fel egy szezonra?

Ha tehetem heti 3 alkalommal konditerembe járok, emellett a szabadidőmben kosarazom és kispályás focizom is.

5.Mik a személyes céljaid az idei évet tekintve?

Egészen új csapatot raktak össze az edzők, szeretnék megfelelni a kihívásoknak, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani ott, ahol szükség van rám, és nagyon örülnék ha sikerülne döntőbe jutnunk.

6.Emlékezetes pillanatod, ami focihoz kötődik?

Minden egyes pályára lépés emlékezetes számomra, akár edzésről, akár meccsről legyen szó, egy-egy szép blokk, elkapás vagy passz miatt. Talán ha egyet kellene választanom, akkor az utolsó junior szezonomban, amikor a Farkasok ellen játszottunk villanyfényes meccset. Szoros volt, de sajnos kikaptunk, ami viszont felemelő érzés volt, hogy szinte egy emberként küzdött a csapat az utolsó percig. Olyan volt, mint egy filmbeli amerikai középiskolai focimeccs, szerintem ezekért a pillanatokért érdemes játszani.

7.Milyen tanácsot adnál azoknak, akik el akarják kezdeni a sportágat?

Ne habozzanak, jöjjenek el edzésre, próbálják ki, az nem jár semmilyen kötelezettséggel és meglátják majd, milyen jó.

8.Kikre nézel fel leginkább?

Legfőképp magamat motiválom, hogy minél jobb legyek, de van két irányító akikre felnézek. Tom Brady és Andrew Luck elszántsága és játéka mindenképp tiszteletre méltó.

9.Mik a céljaid az Amerikai Focival?

Szeretném addig csinálni, amíg bírom, illetve míg hasznára válok a csapatnak. Természetesen felemelő érzés lenne egyszer a válogatott mezt is magamra ölteni, de ez még a jövő zenéje.

10.Mesélj valami vicces dolgot magadról!

Tavaly az edzőtáborban játszottunk egy edzőmeccset a Fehérvár ellen. Ezen a meccsen csinlátam az első elkapást a Titans színeiben, annyira meglepődtem, hogy elkaptam a labdát, először nem is tudtam mihez kezdjek, de szerencsére aztán előredőltem, és így lett egy 15-20 yardos elkapás belőle.

Budapest Titans Amerikai Football Club fényképe.

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!