Ismerd meg a Titánokat

 

Eheti interjúalanyunk: Göbölyös Gábor, WR

1.Mutatkozz be pár szóban!

Göbölyös Gábor vagyok, 32 éves, sportújságíróként dolgozom a Magyar Távirati Irodában immáron 15 éve, emellett a Budapest Titans elkapója és rúgójátékosa, illetve csapatkapitánya vagyok szerencsére már hosszú ideje.

2.Mikor kezdtél Amerikai Focizni?

2010 januárjában mentem le egy try-outra, azóta töretlen a szerelem.

3.Mit szeretsz a játékban?

Gyakorlatilag mindent, imádom, ha elkaphatom a labdát, ha utána kapok egy hatalmas ütést, de úgy állhatok fel, hogy megtartottam a labdát. Persze a legfelemelőbb érzés touchdownt szerezni.

4.Az edzések mellett mivel készülsz fel egy szezonra?

CrossFitre járok, most már évek óta heti három alkalommal általában. Ez az a kiegészítő edzésforma, ami leginkább közel áll hozzám, hiszen nem olyan monoton, mint mondjuk futni, vagy csak simán súlyokat emelni. Emellett ha tehetem, úszom is, bár sajnos nagyon ritkán jutok le az uszodába. Azért a Balatont évente egyszer átúszom.

5.Mik a személyes céljaid az idei évet tekintve?

Nem gondolkodom személyes célokban, kizárólag a csapat érdekel. Persze személyesen ehhez annyit akarok hozzáadni, amennyit csak tudok, ezért mindent megteszek majd annak érdekében, hogy a lehető legsikeresebbek legyünk.

6.Emlékezetes pillanatod, ami focihoz kötődik?

Szerencsére nagyon sok van, talán az egyik legemlékezetesebb az, amikor a második szezonom elején – azaz még szinte újoncként – az egyik első számú elkapónk bizonyos okok miatt nem tudott velünk tartani az Eger ellen meccsre, ezért engem raktak be a helyére és ha jól emlékszem, akkor 8 elkapással és 2 TD-vel háláltam meg a bizalmat.

7.Milyen tanácsot adnál azoknak, akik el akarják kezdeni a sportágat?

Azt, hogy mindig hallgassák és fogadják meg a rutinosabb játékosabb véleményét, hiszen rengeteget tudnak segíteni. Nagyon nagy szerencsém volt, hogy gyakorlatilag egész Titans-es pályafutásom alatt voltak/vannak a csapatban olyan játékosok, akiktől tanulhatok valamit. Azt gondolom, mindig érdemes ellesni egy-egy trükköt azoktól, akik valamit jobban csinálnak nálad, így lehet a legjobban fejlődni.

8.Kikre nézel fel leginkább?

Sokan vannak itthon, akiktől rengeteget tanultam, nem szeretnék kiemelni senkit, inkább összességében mondanám azt, hogy mindenkire felnézek, aki pénzt és időt nem spórolva szívét-lelkét beleteszi ebbe a csapatba.

9.Mik a céljaid az Amerikai Focival?

Imádok játszani, de persze fantasztikus lenne egyszer egy döntőben is ott lenni. E mellett valahol a szívem mélyén még ott lapul, hogy egyszer jó lenne felhúzni a válogatott és mezt, és hallgatni a magyar himnuszt. Esetleg rúgójátékosként még összejöhet…

10.Mesélj valami vicces dolgot magadról!

Életem első meccsén, egy Aréna Kupán vetődve elkaptam a labdát, de mivel senki nem ért hozzám, azt hittem mehetek tovább, mint az NFL-ben, TD-re vittem a labdát és ünnepeltem, mire szólt a bíró, hogy a játéknak már rég vége… elég ciki volt, mert a csarnok csak nevetett.

Budapest Titans Amerikai Football Club fényképe.

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!