Horváth Kristóf interjú

 

Elsőként mesélj az eddigi futball karrieredről, hogyan jutottál el idáig, hogy immáron második éve vagy a Titans kezdő irányítója?

Első három évemet tight endként játszottam. Imádtam azt a posztot is, de két éve szükség volt egy új irányítóra és mivel engem előtte is érdekelt, kipróbáltam. Hát eléggé hullámzóra sikerült az az első évem, de most már szép emlékként tekintek rá vissza. Sokat hibáztattam magam a tavalyi nehézségek miatt. Sokan segítettek, edzőim és remek csapattársaim, barátnőm, valamint szüleim támogatása is fontos volt abban, hogy ne kudarcként éljem meg a tavalyi szereplésem.

Hogyan telt a holtszezoni felkészülés? Hogy érzed, miben fejlődtél tavalyhoz képest?

Nagyon jó hangulatú edzések voltak, minden alkalmat nagy izgatottsággal vártam.
Remek edzőtáboron vagyunk túl és nagyon sokat segített az a 4-5 scrimmage, amit HFL csapatok ellen játszottunk. Sok részben kell még fejlődnöm ez nem kérdés, de megteszek minden tőlem telhetőt, hogy jobb játékossá váljak. Játékintelligenciám fejlődött és remélem, hogy a sokat kritizált dobómozdulatom is javult.

A támadófal megerősödött és új célpontok is kerültek a támadósorba. Ők hogyan segítik a munkádat?

James és Bryan nagyon nagy erősítést jelenthetnek. Remek srácok, akik nem csak tehetségükkel, de a mentalitásukkal is egy új szintre emelhetik az egész csapatot. Látni lehet, főleg a falakon, hogy rengeteget fejlődnek és sokkal jobban akarnak teljesíteni. Nem kérdés, hogy előrelépés az ő jelenlétük. 1-2 távozó ellenére a támadósor jó képességű játékosokból áll, ahol a rutin ugyanúgy megtalálható mint a fiatalság. Ez szerintem egy fontos tényező lesz a szezon során.

 

Milyen számodra ez, hogy külföldi játékosokkal is együtt edzel?

Nagyon jól kijön mindenki Jamessel és Bryannel, az első perctől kezdve megvan a közös összhang. Máshonnan jönnek, de pont a különbségek teszik széppé ezt az egészet. Az edzéseken csak a focival foglalkoznak, de azon kívül állandóan lehet velük hülyülni és jókat beszélgetni.

 

Közeleg az első mérkőzés a Szombathely Crushers ellen. Talán a legfizikálisabb csapat a Div I-ben. Mi lehet a győzelem kulcsa?

A szombathelyiek egy nagyon jó csapat, ahol a remek védelmet egy eléggé jó futójáték segíti. Számunkra ez a meccs nagyon fontos jelentőséggel bír, mivel ez fogja megmutatni, hogy előre tudtunk- e lépni. Tavaly mindkét meccsen nulláztak minket, ami mindenkit nagyon bosszant a támadósorból, szóval idén pontokat kell felrakni ellenük. Április 7.-én minden kiderül.

 

 

Számodra mi a cél a másodosztályban?
Meccseket nyerni. Egyéni statisztikák nem érdekelnek, ha csapat nyer én már boldog vagyok.

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!