Győzelemmel kezdtek a Titánok!

Rendkívül izgalmas és fordulatos mérkőzésen győzelemmel kezdte a szezont a Budapest Titans! A fővárosi együttes szombaton a Miskolc Renegades otthonában diadalmaskodott 16-14 arányban.

A Titans kezdte jobban az összecsapást, amelyet közel 200-an követtek figyelemmel a miskolci Ifi-pálya mellől: a Kollár Balázs által dirigált támadóegység főként remek futójátékának köszönhetően háromszor is közel járt a touchdownhoz – egyszer Török Balázs be is futott az endzone-ba, de a játékvezetők holding miatt érvénytelenítették a pontszerzést -, végül Göbölyös Gábor révén két mezőnygóllal vezetett az első negyed végén 6-0-ra.

A második felvonásban megvillant Lakatos Bence, a hazaiak irányító-elkapója, és egy hosszú futással egyenlített, Tóth Attila értékesített extra pontjával pedig már a Miskolcnál volt az előny (7-6).

A nagyszünet után Göbölyös Gábor újabb mezőnygólt szerzett, amivel a Titánok megszerezték a vezetést, de a hazaiak Szalóki János elkapásával – valamint Tóth extrapontjával – 14-9-re alakították az állást.

Az igazi izgalmak ezután következtek, egy viszonylag ártatlannak tűnő szituációban Lakatos Bence a védők elől menekülve oldalra akarta kidobni a labdát a saját end zone-ja előterében, de nem vette észre, hogy a Titánok frissen igazolt amerikai klasszisa, Pat Dansdill érkezik, az egész mérkőzésen kiválóan teljesítő linebacker pedig köszönte a kezébe hulló ajándékot, és TD-t szerzett. A Wheaton Thunder egykori játékosa egyetemi karrierje alatt egyszer ünnepelhetett TD-t, Magyarországon már most, első mérkőzésén sikerült ez neki.

A mérkőzésből néhány perc volt már csak hátra, a Miskolc mindent egy lapra feltéve, leginkább hosszú passzokkal rohamozott. A hazaiak újabb pontszerzése egy kétes bírói ítélet miatt elmaradt, ugyanis egy hosszan előre passzolt labdát Ridács Tibor, a Titans corner backje nagyszerűen ütött le, de szerencsétlenségére a játékszer az ellenfél fejéről egy másik miskolci elkapó kezébe hullott. A játékvezető ugyanakkor ebben a pillanatban a sípjába fújt, e miatt pedig azonnal megállt a játék, igaz, a Renegades elkapója senkitől sem zavartatva futott be az end zone-ba.

A komoly érzelmi vihart kiváltó ítéletet követően a hazaiaknak még lett volna lehetőségük, field pozícióba jutottak el ugyanis,de nem sikerült értékesíteni a távoli próbálkozást.

t-R

A Titánok vasárnap az Újpest otthonában lépnek pályára, míg a Miskolc két hét múlva a Budapest Wolves 2 együttesét fogadja.

A vasárnapi mérkőzés helyszíne: Újpest, Tábor u. 24. Duna Cipő Pálya, kick off 13:00

A mérkőzés képeiért köszönet Bodnár Ildikónak.

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!