Győzelemmel kezdett a Young Guns United

Szeptember 10.-én játszotta első mérkőzését a Young Guns United csapata. A Budapest Titans, Dunaújváros Gorillaz, Szekszárd Bad Bones, és Gödöllő Pirates csapatokból összeállt fiatalok idegenben játszottak a Fehervár Enthroners ellen, a nemrégiben átadott First Field-en.

A hazaiak az első negyedben megszerezték a vezetést egy sikeres filed goal-t követően. A második negyedben azonban jött a válasz, Andrukonis Krzysztof , a fiatal lengyel Titán futott TD-jével, ezzel 6-3-ra fordít a YGU. A kétpontos  kísérletet a dunaújvárosi irányító, Farkas Máté érvényesítette. Az állás tehát 8-3.

A harmadik negyed főleg a két csapat védelméről szólt. Láthattunk hatalmas szereléseket , sőt labdaszerzést is, de végül egyik csapat sem tudta támadásait pontra váltani.

Nem mondható el ez az utolsó negyedről. A fehérvári támadók egy remek drive-ot követően fordítani tudtak, ezzel 8-9 re módosítva az állást. A meccs vége előtti percekben azonban a YGU támadóegysége végigmenetelt a pályán és Farkas Máté irányító futásával eldöntötte a meccset.

Az utolsó másodpercek lepörgésével a végeredmény tehát Young Guns United 14, Fehérvár Enthroners 9.

Gratulálunk a srácoknak, büszkék vagyunk rájuk, csak így tovább a szezonban!

Az edzői értékelés így hangzott:
Az előzetes várakozásoknak megfelelően, mivel több csapat fiataljait kell összekovácsolnunk a junior szezonra a Young Guns csapatában, nem játszottunk hiba nélkül a mérkőzésen.
Sajnos a felkészülés is jóval rövidebbre sikerült a nyár végén, mint az megszokott volt a múltban, ezért arra számítottunk, hogy a támadóinknál az összeszokottság hiánya és a sok újonc, akiknek a Fehérvár elleni volt az első tétmeccse zavart fog okozni, és büntetésekkel, vagy labdaeladásokkal nehezítjük majd saját dolgunkat.
Ezért az alapkoncepció az volt hogy a védelem, ahol jóval több rutinos játékos szerepel és a védelmi séma sem annyira bonyolult meccsben tart minket.
A várakozásunknak megfelelően alakult a mérkőzés képe, hiszen sajnos sok rookie hibával játszott az offense, rengeteg false start, 12 man on the filed nehezítette az előre jutásunk.

A védelmünk kitett magáért és az első félidőben filed goal-on tartotta az ellenfelet: 3-8.

Szerencsére még a mérkőzés elején egy hatalmas futással megszereztük a vezetést. az első TD-t Andrukonis Krzysztof RB szerzete meg aki végig parádésan játszott és feladta a leckét a fehérvári védelemnek. A 2 pontos kísérlet is sikeres volt , amit Farkas Máté irányító futott meg. Így 8 pontos előnyt szereztünk.

A második félidőben már javult a támadó sorunk és sikerült is szereznünk egy TD-t egy szépen felépített drive végén. Sajnos holding miatt érvénytelenítették a bírók, így maradt a szoros eredmény.
A Koronázók egy védelmi megingást kihasználva két passzjátékkal TD-t szereztek a lefújás előtt pár perccel, így 9-8ra módosult az állás.

A végjáték így nagyon izgalmasra sikerült, de a srácok nem törtek meg, sőt hittek magukban így sikerült egy game winning drive-t vezetni és pár másodperccel a vége előtt megfordítani az állást 9-14, Farkas Máté irányító Futásável. A 2 pontos nem sikerült.

A Fehérvár megpróbálta ledolgozni a hátrányt, de a védelmünknek sikerült a hátralévő időben kitartania.

Rengeteget kell még dolgozni és gyakorolni hogy eredményesebbek legyünk, a támadó és speciális egységben sokat kell javulnunk, de a lehetőségeink adottak.

A Koronázók juniorjai egy nagyon jó csapat. Nagyszerű ellenfél volt, sportszerű, kemény játékot játszottak, nem adták könnyen a győzelmet hazai pályán.
Összességében elégedett vagyok a srácokkal, nagyon-nagyot játszottak és küzdöttek, megérdemelték a győzelmet.

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.