Véget ért a felkészülés

 

Három mérkőzést is játszott a Budapest Titans az április 12-én rajtoló Divízió I-es bajnokságra összpontosítva. Ezek célja leginkább a több,mint 20 új játékos beépítése, illetve az új sémák kipróbálása volt, ez több-kevesebb sikerrel meg is valósult. A Budapest Eagles ellen még komolyan látszódtak a hiányosságok, viszont a Szolnok ellen akadtak szép megmozdulások is. A felkészülés lezárásaként Dabasra utaztak a Titánok, ahol már igazi csapatként funkcionáltak a fiúk.

Az őszi-téli holtszezonban rengeteg változás történt a csapat háza táján, Kollár Balázsék több égető problémával is kénytelenek voltak szembenézni. Talán a legfontosabb az új irányító megtalálása volt. A junioroktól felhozott Barcsa Zoltánhoz nagy reményeket fűz az edzői stáb, de mellette bármikor képes lehet borsot törni az ellenfelek orra alá a mindig veszélyes Kiss Richárd vagy éppen a támadók játékosedzője, Fábián Krisztián. Rengeteg új célpontot sikerült szerezni nekik, elsősorban az őszi tryoutoknak köszönhetően. Fábián Krisztián szerint sosem volt ilyen megbízható elkapósoruk, ami új dimenziókat nyithat a Titans legendásan futásorientált rendszerében. Ettől függetlenül futó téren is erősítettünk, hiszen csapatunkat választotta Szekeres Ádám, aki igen gyorsan felvette a ritmust és kiváló teljesítményével erősíti a támadó játékunkat. Persze bevált recepten nem feltétlenül kell változtatni, a budapestiek továbbra is rendkívül dominánsak lehetnek a földön, hiszen mind a futók, mind a fal adott hozzá és szerencsére bizonyítási vágyból sem akad hiány. A védelemnek Kollár Balázs vezetőedző idénre egy borzasztóan agresszív rendszert dolgozott ki, ami Pozsonyi Bence vezérletével nagyon hatékonyan működött az edzőmeccsek során. A front seven szinte csak rutinos játékosokból áll, míg a másodvonalban HFL-t megjárt veterántól harapós újoncig színes a paletta.

A bajnokság sorsolása kissé szerencsétlenül alakult a csapat számára, mivel az öt mérkőzésből hármat is idegenben kell megvívni. Az idény április 12-én Egerben kezdődik, majd közel egy hónapos pihenés után otthon fogadják a Cowbells 2-t. Május 23-án Tatán, egy hétre rá Dunaújvárosban lépnek pályára a fiúk, hogy aztán június 13-án otthon fejezzék be az alapszakaszt a Miskolc Renegades ellen. Remélhetőleg utóbbi összecsapásnak már nem lesz lényegi jelentősége, miután Kollár Balázsék számára mindenképpen a rájátszás az elvárás, de a döntő a cél.

Az egri mérkőzésről mindenképp győzelemmel szeretne hazajönni a csapat, ez megalapozná a következő egy hónap szünet hangulatát a második mérkőzésig.

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!