Edzői interjú

Az alapszakasz háromnegyedén túl Fábián Krisztiánt kérdeztük a Titánoknál folyó munkáról, a győzelmekről, meg úgy általában a csapat dolgairól.

Három meccs, három győzelem. ilyen még nem volt, mióta a Titánok Titánok. Milyen érzés?


Így igaz, ilyen eredményt még nem sikerült egyszer sem felmutatnunk, de el kellett jönnie ennek is.

Nagyon örülök, hogy ezt sikerült elérnünk. Győzni mindig jó, azért edzünk, azért gyakorlunk, azért küzdünk, hogy a bajnoki mérkőzéseken győztesként hagyhassuk el a pályát! Háromszor egymás után pedig még jobb! :) A Titans kemény magját alkotó srácok, akik ott vannak minden edzésen rengeteg időt, energiát beletesznek hogy fejlődjenek, jobbak legyenek igencsak megérdemelték már ezt a sorozatot. Csapatvezetőként, és edzőként is büszkeséggel, és nagyon jó érzéssel tölt el, hogy ezt elértük.


Átszerveztétek a munkát év elején, miben nehezíti, és miben könnyíti meg a dolgotokat az új felállás?

Kell a változatosság, nekünk is a játékosoknak is.

Offense és deffense oldalon is új szisztémát szeretnénk bevezetni, megtaníttatni a srácokkal, ez önmagában nem egyszerű.

A támadók dolga mindig nehezebb, összetettebb, hiszen rombolni könnyebb, mint építeni :)

A régi beidegződések, tanult dolgok is nehezen “kopnak” ki, minden csapatrésznél komoly nehézségeket okoz, okozott az átállás. Az utolsó mérkőzésünkön is volt még több olyan hibánk, amit a régen így tanultuk, régen ezt mást jelentett, problémát okozott. Újat tanulni mindig nehéz és nem egyszerű. Viszont azt is elmondhatom, hogy mindezek ellenére szépen haladunk és talán egy kicsit még előbbre is járunk, mint én gondoltam, terveztem.

A váltásban az könnyíti meg az edzők dolgát, hogy látták, vezették már a másik oldalt, így sokkal könnyebb felkészülni, reagálni, és változtatni, hiszen ismered az “ellenfelet”, tudod hogyan gondolkozik mit miért csinál. Ez hatalmas előny.

Ami nagyon fontos, hogy Olivérrel is egyre jobban megértjük egymást. Megértette az új szisztémát, elemzi az ellenfeleket, ismeri a játékosainkat, azok képességével tisztában van. Egy ilyen irányító hatalmas segítség az edzőnek! Edzéseken és mérkőzés közben is, sokkal hatékonyabban tud fejlődni, illetve működni a támadóegység, ha ilyen tehetséges, és felkészült játékos vezeti őket.


Mi a legnagyobb kihívás, amivel eddig a szezon során szembe kellett néznetek?

Egy részét már az előző pontban leírtam, a másik nagy kihívás az edzéslátogatottság problémája.

Ez egy csapatjáték, ha nincsen ott elegendő minőségű és mennyiségű játékos edzésen, akkor a felkészülés, a gyakorlás, és fejlődés lehetősége korlátozott. Támadó részről sajnos a sérülések miatt is, és egyéb okokból kifolyólag, a támadó fal és a futójátékosok hiánya a legnagyobb gát, illetve emiatt a védők is limitáltan tudnak készülni, edzeni.

Amennyiben ezen tudnánk változtatni a szezon további részén, az hatalmas előrelépést jelentene.

Ezen kívül a sérülések is igencsak megnehezítették a munkánkat, de a légiósainknak hála ezt a problémát sokkal zökkenő mentesebben tudtuk orvosolni!

Melyik volt a kedvenced az eddigi három mérkőzésből, és miért?

Mindhárom mérkőzés egyaránt fontos és meghatározó volt. Talán a Mustangs elleni volt mégis egy kicsit kiemelkedőbb. Egyrészt ez volt az első meccsem a támadók élén, és ekkor derült ki élesben, hogy az alap, az erős futójáték, amire építeni szeretném a támadójátékunkat mennyire működőképes. Az sem volt mindegy, hogyan kezdjük a bajnokságot, illetve a tavalyi fájó vereség is revansért kiáltott. A békéscsabai mérkőzés a jó sorozat folytatása miatt volt lényeges, míg az Eger ellen, már a passzjátékunk is megérett a bevetésre.

Mi az, amiben még csiszolásra szorul a csapatrészed?

Az eddig elért eredmény, illetve a 3 mérkőzés alatt szerzett pontok nem ezt mutatják, de rengeteg dolog van, amit még javítani kellene a támadó oldalon. Ezek apró hibák ugyan, és minden csapatrésznél van jó pár. Gyakorlással, megértéssel könnyen, gyorsan orvosolhatóak, az alapszakaszban ezeket kell még kijavítani és még hatékonyabbak leszünk!

Emellett pedig szeretném a támadójátékunkat is fejleszteni, mert rengeteg potenciál van még a srácokban, viszont ehhez már tényleg az kell, hogy mindenki odategye magát, és áldozatokat hozzon a csapat érdekében!

Csont nélkül rájátszásban a csapat, örömfoci lesz az utolsó alapszakasz-meccs, vagy azért ez nem ilyen egyszerű?

Örömfocit talán gálameccsen lehetne játszani. Minden mérkőzésnek van tétje, célja, a miskolcinak is lesz. Egy erős, kemény ellenfél ellen kell győznünk, és akkor biztosan elkerüljük a WILD CARD kört, amit nagyon szeretnénk.

A győzelemmel egyenes ágon jutunk az elődöntőbe, ami nagyon fontos a számunkra! Erre minden esélyünk meg is van, hiszen az eddigi szezon legerősebb keretével tudunk kiállni a Steelers ellen.

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!