Egyszer volt, hol nem volt – Göbit kérdeztük

 

Három meccs, három győzelem, abszolút kulcsember voltál a hétvégi játékban, hogy érzed magad?

Nagyszerű érzés, hogy három mérkőzés után hibátlanul állunk, amivel már biztosítottuk helyünket a rájátszásban, személy szerint pedig nagyon boldog vagyok, amiért hasznára tudtam lenni az Eger elleni összecsapáson a csapatnak. Az első két mérkőzésen csak minimálisat tudtam hozzátenni a sikerhez, most azonban szerencsére kijött a lépés, ami úgy érzem, átszakított bennem egy gátat. Ugyanakkor nem szabad ezzel megelégednem nekem, és egyetlen csapattársamnak sem, hiszen a bajnokság igazán kemény része még csak most kezdődik, ezért ugyanúgy ott kell lenni az edzéseken, és elvégezni a munkát, a célt ugyanis csak így tudjuk elérni.
Komoly felkészülésben vagy, külön edzések, erőnlét, posztra készülés, egyéb sportok, mi veszi ki belőled a legtöbb energiát két meccs között?

Elég sokat edzek külön konditeremben korábbi erőnléti segédedzőnk, Török Krisztián segítségével, valamint sokat jelentettek a téli crossfit órák Veszeli Gábor irányításával. Ezek mind nagyon jó alapot jelentettek a szabadtéri edzésekre, és most szezon közben sem hanyaglom el őket, igaz, ha az adott hét végén bajnokin kell pályára lépni, akkor jobban figyelek arra, hogy ne terheljem túl magam és maximális erőbedobással tudjak küzdeni. Azt gondolom, a teljes elkapósor nevében mondhatom, sokat jelent számunkra, hogy az edzéseken külön foglalkoznak velünk, így egyre jobbak és jobbak leszünk. Két meccs között talán az veszi ki belőlem a legnagyobb energiát, hogy megfelelően regenerálódjak, egy vasárnapi meccs után ugyanis hétfőnként gyakran kelek arra az érzésre, hogy mindenem fáj.


Miben látod az idei jó csapatteljesítmény kulcsát?

Az első két ellenfelünkön gyakorlatilag átgázoltunk, szeretnék külön kiemelni két játékost, irányítónkat, Wágner Olivért, valamint kiváló futónkat, Kollár Bencét. Azt gondolom nélkülük biztosan nem tartanánk itt, ők ketten azok, akik a legnehezebb pillanatokban átlendítették a csapatot a holtpontokon. Szerencsére a hangulat is rendben van, apróbb szócsatákat kivéve mindenki hajlandó küzdeni a másikért. Az Eger elleni győzelmet követően pedig úgy éreztem, hogy még jobb lett a morál a csapat háza tája közül.


Hogy hat a felkészülésre és a játékra az év eleji edzői pozíciócsere?

Azzal, hogy Krisztián került a támadósor élére az én helyzetemet is kicsit megváltoztatta, ugyanis csapatkapitányként elvárja tőlem, hogy a pályán és azon kívül is össztartsam az együttest. Ez nem mindig könnyű feladat, de próbálok megfelelni. Természetesen próbálom betartani az edzői utasításokat is maximálisan, különösön jó tanácsokat kaptam például a most vasárnapi meccsre, aminek szerencsére meg is lett az eredménye.


Milyen eredményt vársz a további mérkőzéseken?

Azt gondolom, a 3-0-ás állásunk önmagáért beszél, így nincs olyan ellenfél, akitől félnünk kellene. Persze egyetlen riválist sem szabad alábecsülni, alaposan fel kell térképeznünk őket, és akkor bárkit képesek lehetünk legyőzni.
Nem szeretnék komolyabb jóslásokba bocsájtkozni, szeretek mindig a realitás talaján maradna, ugyanakkor ebben a mostani divzió I-ben bárki képes lehet a meglepetésre.

-a-

 

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.