Békéscsabán is győztek a Titánok

Második mérkőzését is megnyerte a Budapest Titans a divízió I-es bajnokságban, a fővárosi gárda szombaton a Békéscsaba Raptors otthonában diadalmaskodott 38-28 arányban.

A Titánok már a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, egy kiváló drive végén már-már szokásos módon a veterán futójuk, a továbbra is megállíthatatlan Kollár Bence ért be az end zone-ba. Sajnos az első támadássorozat egy sérülés miatt hosszabb időre félbeszakadt, ugyanis  Scheuring Bencét, a vendégek full backjét bokasérüléssel a mentő szállította korházba.

A folytatásban is a fővárosiak akarata érvényesült, a “befejező” pedig ezúttal is Kollár Bence volt, a kiváló running back így már 5 TD-nél jár a szezonban. A Raptorok ugyanakkor gyorsan jelezték, hogy nem adják könnyen magukat és egy hosszú passzjátékot követően szépíteni tudtak (7-14). Nem örülhetett ugyanakkor sokáig a hazai közönség, hiszen a Titánok amint megkaptak a labdát, az első playből egészen az end zone-ig jutottak, egészen pontosan a futó Roják Richárd sprintelte végig a pályát. Az adok-kapok ezt követően is folytatódott, a békéscsabaiak egy újabb passzjátékot követően ismét egy TD különbségre zárkóztak fel (14-21).

A második játékrészt nem kezdték túl jól a hazaiak, egy elrontott punt után ugyanis rögtön a Raptors térfelén találta magát a Titans, igaz, a békéscsabai védők kitettek magukért és field goalon tartották a vendégeket, a rúgást Göbölyös Gábor értékesítette. Nem sokkal később újra a Titánok támadhattak, válogatott irányítójuk, Wágner Olivér pedig több jó passzt is kiosztott társainak, így ismét az end zone közelébe került a fővárosi csapat, ezúttal pedig maga a QB futotta meg a kellő yardokat (14-31).

A Raptorsnak ugyanakkor ezúttal is volt válasza, a hazai támadók szépen adták el a futójátékot, miközben egy hosszú passzal egészen az end zone-ig jutottak (21-31), ráadásul a következő Titans támadás során a hazaiak egyik védője lefülelte Wágner átadását és újabb pontokat szerzett.

A találkozót a túloldalon is egy pick six döntötte el, a Titans védelmében végig kiválóan teljesítő Raschek Márton (LB) szerzett interceptiönt és gyalogolt be az ellenfél végzónájába.

Összességében teljesen megérdemelten nyertek a fővárosiak, akik ezzel gyakorlatilag biztosították helyüket a rájátszásában és készülhetnek az Eger elleni május 18-i összecsapásra.

-göbi-

 

 

 

 

 

 

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!