Győzelemmel rajtoltak a Titánok!

Végig kiélezett, rendkívül izgalmas mérkőzésen győzelemmel kezdte szereplését a Budapest Titans csapata a divízió I-es bajnokság idei szezonját, a fővárosi gárda vasárnap délután 28-23 arányban diadalmaskodott a Tata Mustangs együttese felett.


Számítani lehetett rá, hogy a két csapat élvezetes találkozót vív majd egymással, ugyanis egy évvel ezelőtt az akkor még újonc tataiak egy igazi adok-kapok mérkőzésen egy utolsó másodperces touchdownnal diadalmaskodtak, és végül meg sem álltak az elődöntőig.


Mindkét csapat első támadósorozata gyors punttal ért véget, ezt követően azonban beindult a hazai csapat: a szezon első TD-jét a Titánok elnyűhetetlen futóklasszisa, Kollár Bence szerezte. A pontszerzést kemény futójáték, valamint egy szép passz előzte meg, utóbbi Tokaji Ferenc (TE) nevéhez fűződött.


A vendégeket újfent leparancsolta a pályáról Titánok védelme, a támadósor pedig ezúttal is a futójátékot vette elő és meg sem állt egészen a végzónáig, ezúttal is Kollár Bence vitte be a kegyelemdöfést, igaz, az extra pontot blokkolták a vendégek (13-0).


A fordulást követően a Mustangs nem adta fel és egy remek drive végén egy szép hosszú passzal szépített, ráadásul a kétpontos kísérletet is sikeresen végrehajtották, így ötpontosra csökkentették hátrányukat. A vendégek akár a vezetést is megszerezhették volna, ugyanis Kollár Bence kezéből a saját térfelén kiverték a labdát, de a védelem megtette a magáét és nem engedte a pontszerzést a tataiaknak. A következő hazai támadássorozat nem járt sikerrel, a Tata pedig egy gyönyörű játékkal átvette a vezetést, futójuk egy rövid átadást követően nagyjából 60 yardról sprintelt az end zone-ba (13-15).


Akárcsak egy évvel ezelőtt, a hazaiaknak ezúttal is volt válasza, kiváló futásokkal megalapozva jutottak el a red zone-ba, majd a válogatott irányítójuk, Wágner Olivér egy gyönyörű fake-játék után teljesen zavartalanul “sétálhatott” be a célterületre. Az extra pontnál bemozdultak a tatai védők, így kihasználva a távolság megfelezését Wágner értékesítette a kétpontos kísérletet (21-15). A következő támadásból a tataiaknak nem sikerült eredményesnek lenniük, így a labda visszakerült a Titanshez, Kollár Bencének pedig nem kellett sok, megtalálta a “rést a pajzson” és egy közel 80 yardos vágta után az end zone-ban találta magát, az extra pont pedig sikeres volt (28-15).


A Mustangs ezt követően mindent megtett és egy hosszú drive, valamint egy trükkös extra kísérlet után felzárkózott (28-23), a hajrára így a Titánoknak csak az órára és a labdára kellett figyelniük, az utolsó, mindent eldöntő futást pedig stílszerűen Kollár Bence hajtotta végre, pontot téve ezzel az összecsapásra.
A Titánok legközelebb jövő szombaton a Békéscsaba Raptors vendégei lesznek.

 

 

 

 

 

 

 

-göbi-

Talán ezeket is kedveled...

Minden vélemény számít!